هم اکنون تماس بگیرید
تفاوت گیربکس cvt با at

تفاوت گیربکس cvt با at (جدول مهمترین فرق ها)

با پیشرفت صنعت خودروسازی، هرروز شاهد معرفی مدل‌های جدیدی از خودروهای اتوماتیک و هوشمند به بازار مصرف کنندگان هستیم. بسیاری این خودروها، چه از لحاظ فنی و چه از لحاظ ظاهری، با یکدیگر تفاوت دارند. قطعه گیربکس نیز مانند سایر قطعات خودروهای اتوماتیک، مدل‌های مختلفی دارد که هر شرکت خودروسازی به فراخور محصولی که تولید می‌کند، از نوع خاصی از آن استفاده کرده است. گیربکس‌های at و cvt دو مدل از معروف‌ترین انواع جعبه دنده هوشمند هستند. در این نوشته به بررسی تفاوت گیربکس cvt با at خواهیم پرداخت. اگر شما هم دوست دارید از فرق گیربکس cvt با at اطلاعاتی را به دست بیاورید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

جدول تفاوت گیربکس cvt با at

جهت مقایسه ویژگی‌های این دو نوع جعبه‌دنده می‌توانید به جدول زیر رجوع کمید:

 

گیربکس CVT

گیربکس AT

نحوه تغییر دنده

بدون دنده

دنده محدود

تجربه رانندگی

نرم و بی تکانه

تکان بیشتر به دلیل قطعات متحرک بیشتر

بهره‌وری سوخت

بهتر

کمتر

سرعت تغییر دنده

نرم و مستمر

با تاخیر

هزینه نگهداری          

کمتر

بیشتر

عمر مفید

بلندتر

کوتاه‌تر

آسانی تعمیر

پیچیده‌تر

ساده‌تر

وزن

سبک‌تر

سنگین‌تر

قدرت و توانایی شتاب‌دهی

محدود

بیشتر

هزینه خرید

بیشتر

کمتر

 

معرفی گیربکس at و cvt

حتما شما به خوبی می‌دانید که گیربکس چیست؟ و احتمالا به خوبی می‌دانید که گیربکس اتوماتیک چگونه کار میکند. حال نوبت آن رسیده است که با چند تفاوت گیربکس at و cvt آشنا شوید. اما قبل از پرداختن به موضوع تفاوت گیربکس cvt و at ، بهتر است در ابتدا هر کدام از این قطعات را به طور جداگانه بشناسیم:

گیربکس at

جعبه دنده cvt

گیربکس at (Automatic Transmission)، که معنای تحت‌الفظی آن گیربکس اتوماتیک می‌شود، را می‌توان یکی از محبوب‌ترین و قدیمی‌ترین انواع این قطعه حیاتی خودرو به حساب آورد. با وجود این‌که انواع جدیدتری از جعبه دنده اتوماتیک به کارخانه‌های خودروسازی راه پیدا کرده‌اند، هنوز هم بسیاری از خودروسازان در محصولات خود، گیربکس at را به عنوان مسئول انتقال نیرو از موتور به چرخ‌ها انتخاب می‌کنند. این دسته از جعبه دنده‌های هوشمند برای عملکرد خود از چرخ دنده‌های خورشیدی-سیاره‌ای استفاده کرده و دارای سیستم کلاچ تمام هیدرولیکی هستند. البته انواع مختلفی از گیربکس at در بازار وجود دارد که تفاوت در تعداد حالات دنده، تمایز آن‌ها از یکدیگر را مشخص می‌کند.

هرچند که این مدل از جعبه دنده‌های هوشمند از اقبال بلندی در بین خودروسازها و مشتریان برخوردار هستند، اما فراموش نکنید که این قطعه نسبت به سایر مدل‌های موجود، مصرف سوخت بالاتری را برای خودروی شما به ارمغان می‌آورد.

جعبه دنده هوشمند cvt

گیربکس اتومات AT

در این بخش نیز برای درک بهتر تفاوت گیربکس cvt و at به بررسی نوع cvt می‌پردازیم. این دسته از جعبه دنده‌ها را اولین ‌بار گروه خودروسازی نیسان به صنعت تولید اتومبیل معرفی کرد. خیلی زود این مدل جدید، جایگاه خود را در سایر شرکت‌ها نیز پیدا کرد. عبارت cvt مخفف Continuously Variable Transmission (جعبه‌دنده متغیر پیوسته) است. وظیفه انتقال قدرت در جعبه دنده‌های متغیر پیوسته بر عهده تسمه‌ای فلزی یا پلیمری و دو پولی یا مخروط ورودی و خروجی گیربکس است. همچنین سنسورهایی در این دسته از گیربکس‌ها تعبیه شده‌اند که به کمک قطعات اصلی، بر اساس سرعت خودرو و بار اتومبیل، دنده مناسب را انتخاب می‌کنند.

اگر برایتان این سوال پیش آمده است که در بین محصولات ایرانی چه ماشین هایی گیربکس cvt دارند، جالب است بدانید که گروه خودروسازی سایپا دو خودرو ساینا و کوییک اتوماتیک خود را با این گیربکس روان و کم مصرف به دست مصرف کننده می‌رساند.

تفاوت گیربکس cvt با at

حالا که به صورت اختصار با این دو مدل از جعبه دنده‌ اتوماتیک آشنا شدیم، زمان بررسی تفاوت گیربکس cvt با at فرارسیده است:

میزان مصرف سوخت

اولین تفاوت گیربکس cvt با at میزان مصرف سوخت است. در این فرق گیربکس cvt با at نوع اول  برنده است. به دلیل آن‌که در سرعت‌های بالا، گیربکس‌های سی وی تی‌ فشار کمتری را به موتور خودرو وارد می‌کنند، نسبت به ای تی‌ها بنزین کمتری می‌سوزانند. به همین دلیل برای پیمودن مسیرهای طولانی، استفاده از خودرویی با گیربکس متغیر پیوسته عقلانی و مقرون به صرفه به نظر می‌رسد.

ضریب دنده

دیگر تفاوت گیربکس cvt و at وجود ضریب دنده است. از آن‌جایی که جعبه دنده‌های cvt از سیستم متغیر پیوسته استفاده می‌کنند، بر خلاف جعبه دنده‌های at که تغییر سرعت و تعویض دنده به طور محسوسی مشخص است، راننده متوجه تعویض دنده نمی‌شود.

جذابیت رانندگی

هرچند این مساله که ضریب دنده در گیربکس‌های cvt پیوسته است یکی از مزیت‌های آن نسبت گیربکس ac به حساب بیاید، اما رانندگانی که تجربه راندن خودروهایی با دنده اتومات at را داشته‌اند، رانندگی با سیستم cvt را خسته کننده می‌دانند. زیرا متوجه تعویض دنده و به تبع آن بالا رفتن سرعت خودرو نمی‌شوند و هیجان سرعت بالا را درک نمی‌کنند. پس در این تفاوت گیربکس cvt با at صفحه ترازو به سمت گیربکس‌های ای تی سنگین‌تر است.

نتیجه گیری

تمامی انواع جعبه دنده‌های هوشمند برای این پا به بازار گذاشته‌اند که رانندگی را آسان‌تر نمایند. گیربکس‌های at و cvt نیز به همین علت روی خودروهای مختلف کار گذاشته شده‌اند. سه فرق عمده و تفاوت گیربکس cvt با at عبارتند از: میزان مصرف سوخت، ضریب دنده و تجربه و هیجان رانندگی. اگر به دنبال آرامش و مصرف سوخت کم در رانندگی هستید به سراغ گیربکس‌های cvt بروید و اگر هیجان راندن برایتان اهمیت دارد از خودروهایی با جعبه دنده at استفاده کنید.

همچنین فراموش نکنید که تعمیر گیربکس اتوماتیک کاری تخصصی است که نیاز به سواد و تجربه بالا دارد. تعمیرگاه خشنودی همان‌جایی است که به کمک متخصصان زبده و مجرب خود، خیال شما را از بابت تعمیر گیربکس cvt یا at خودرویتان راحت می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا